Tuinonderhoud

Om uw tuin in gezonde staat te houden is vakkundig onderhoud belangrijk. Dit geldt voor pas gerealiseerde tuinen, maar ook voor bestaande beplanting en gazons. Door uw tuin tot in de puntjes te verzorgen en al het afval voor u af te voeren proberen wij u te ontzorgen zodat u optimaal van uw tuin kunt blijven genieten.

De zon begint weer te schijnen en de tuin komt weer tot leven. Planten als siergrassen die in het najaar zijn blijven staan kunnen nu gesnoeid worden. De beplanting en het gazon hebben weer bemesting nodig en het maaien mag ook weer beginnen. Om de beplanting en het gazon weer optimaal te laten groeien en bloeien, dient het beregeningssysteem opgestart te worden.Een goede onderhoudsbuurt in het voorjaar, werpt haar vruchten af in de zomer!

Niet alleen uw auto maar ook de tuin dient goed voorbereid de winter in te gaan. Denk hierbij aan bladruimen om het laten stikken van het gazon te voorkomen, maar ook het verwijderen van uitgebloeide bloemen en planten. Bepaalde struiken en bomen dienen juist voor de winter gesnoeid te worden om dood bloeden in het voorjaar te voorkomen.
Ook de hagen mogen nog een keer lichtjes gesnoeid worden zodat ook deze er verzorgt bijstaan in de winter. En natuurlijk wil het oog een verzorgde en opgeruimde tuin zien.De beregening dient leeggeblazen en afgesloten te worden om kapot vriezen van leidingen te voorkomen.

Water en vitamine zijn net als bij ons ook belangrijk voor het gazon. In het voorjaar heeft het gazon bemesting en kalk nodig om goed en gezond te kunnen starten met groeien. Om vervilting tegen te gaan en mos te bestrijden wordt er in deze perioden ook geverticuteerd.Buiten het periodiek maaien heeft het gazon ook in de zomer bemesting nodig om gezond te blijven. In het najaar dient er nogmaals bemesting gestrooid te worden om het gazon sterk de winter te laten ingaan.

Het snoeien van bomen is een vak apart. Veel bomen hebben een andere snoeiwijze en vaak een anderen snoeiperioden. Begeleidingssnoei en onderhoudssnoei zijn goed voor de vorm en gezondheid van de boom, maar ook voor uw veiligheid. Laat dus op het juiste moment en op de juiste manier snoeien.
Een onderhoudsplan stellen wij samen met u op en is gebaseerd op uw wensen en budget. Hierin staat duidelijk welke werkzaamheden u zelf verricht en welke wij voor u verrichten. Zo weet u wat u mag verwachten en heeft u een helder overzicht van de kosten.

Wij komen graag bij u langs om de werkzaamheden te bespreken of een onderhoudsplan op te stellen zodat u zorgeloos van uw tuin kunt blijven genieten.